Üzerinden 36 yıl geçti

Maraş Katliamı'nın üzerinden 36 yıl geçti. Kontrgerillanın en önemli tertiplerinden birisi olan olaylar 19 Aralık 1978'de başladı ve 7 gün sürdü. Tam 111 kişi hayatını keybetti. Kahramanmaraşlıları çetelerin elinden kurtarmak için direniş komitesi kuran Ali Mercan, yaşadıklarını Ulusal Kanal'a anlattı. Davalara müdahil avukatı Nusret Senem de katliamın 12 Eylül Amerikancı darbesine hazırlık olduğunu söyledi.

F tipi örgütle mücadelede yeni aşamaya geçildi. Ancak Türkiye gladyo tertipleriyle yeni tanışmıyor.

Kontrgerillanın en önemli eylemlerinden olan Kahramanmaraş Katliamının üzerinden tam 36 yıl geçti.

19 Aralık 1978’de başlayan ve 7 gün boyunca süren olaylarda Alevilere ait 200’den fazla ev ve 100 işyeri yakıldı. Kadınlar, çocuklar vahşice katledildi.

Kahramanmaraş davasının müdahil avukatı Nusret Senem, yaşananları Ulusal Kanal’a anlattı.

Senem, Maraş Katliamının 12 Eylül Amerikancı darbesi için bir zemin olduğunu söyledi.

Katliamın tanıklarından biri de İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan'dı. Olaylar baş gösterince Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin talimatıyla hemen olay yerine gittiğini belirten Mercan, halkı korumak için savunma komiteleri kurduklarını söyledi. Mercan, Maraş’ta halkı soba borularına silah süsü vererek Maraşlıları korudukların anlattı.

Direniş etkili oldu, ancak kentin diğer ilçelerinde çok sayıda yurttaş katledildi.

Avukat Nusret Senem, Maraş Katliamının meydana gelmesi için yönlendirmelerde bulunan güçle F tipinin eylemlerine dikkat çekti, bu yapı tasfiye edilmeli dedi.

Haber: Çağla AkkuşKamera: Serkan Bayraktarulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Ali Mercan Maraş Katliamı