2 çocuğa dava

PKK kampına katıldıktan sonra, 13 ve 14 yaşlarında oldukları için ailelerine teslim edilen iki çocuk hakkında dava açıldı. Çocukların, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapdi istendi.

2 çocuğa dava

PKK kampına katıldıktan sonra, 13 ve 14 yaşlarında oldukları için ailelerine teslim edilen iki çocuk hakkında dava açıldı. Çocukların, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Dağa çıkıp PKK kampına katıldılar, daha sonra ailelerine teslim edildiler. Şimdi onlar hakkında adli süreç başladı.

14 yaşındaki M.O. ve 13 yaşındaki B.T. 12 Kasım 2014'te evlerinden kaçarak PKK’nın Kuzey Irak'taki kampına katıldı. 2 çocuk 3 gün sonra evlerine geri döndü.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çocuklar hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. Savcının hazırladığı iki sayfalık iddianame Van Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. İki çocuğun, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede çocukların Van'dan Irak'ın kuzeyindeki PKK kampına gittikler, burada 3 gün kaldıktan sonra yaşlarının küçük olması nedeniyle kampa kabul edilmedikleri ifade edildi. Çocuklardan M.O'nun babasının, kampa giderek iki çocuğu da teslim aldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr