"NATO'ya hayır tam bağımsız Türkiye"

İstanbul Marmara Üniversitesi öğrencileri, Göztepe Kampüsü’nde Türkiye Gençlik Birliği önderliğinde “NATO’ya Hayır” yürüyüşü yaptı. Atılan sloganlarla Türk gençliğinin ortak mesajının NATO’dan derhal çıkmak ve Türkiye’de bulunan NATO üslerinin kapatılması olduğunu vurgulandı

"NATO'ya hayır tam bağımsız Türkiye"

İstanbul Marmara Üniversitesi öğrencileri Göztepe Kampüsü’nde Türkiye Gençlik Birliği önderliğinde “NATO’ya Hayır” yürüyüşü yaptı. Atılan sloganlarla Türk gençliğinin ortak mesajının NATO’dan derhal çıkmak ve Türkiye’de bulunan NATO üslerinin kapatılması olduğunu vurgulandı.

Marmara Üniversitesinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce KulübüNorveç’teki NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşman hedefine konulması üzerine “NATO’ya Hayır” yürüyüşü düzenledi.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyen gençlik, yürüyüş boyunca “Titre NATO, Türk Gençliği geliyor”, “Katil NATO, Katil ABD”, “Katil NATO Türkiye’den defol”, “Üslere el konsun, Amerika defolsun”, “Gençlik Vatan savunmasında”, “NATO’ya Hayır, Tam Bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları attı.

‘Ya İstiklal Ya Ölüm kararlılığının olduğu yerde, NATO barınamaz’ vurgusunun yapıldığı yürüyüşün ardındanTGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı basın açıklaması yaptı.

TÜRK ORDUSU FİİLEN NATO’DAN ÇIKMIŞTIR

Yürüyüşte basın açıklaması yapan TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı: “Kimilerinin gerilim, kimilerinin kriz, kimilerinin skandal diye tanımladığı bu olayın adını koyalım. Bu Türkiye’ye karşı bir açık bir düşmanlık faaliyetidir. Türkiye, NATO tarafından yalnızca on günlük bir tatbikatla hedefe alınmamıştır. Yaşananları sadece bu olay üzerinden değerlendirmek, onlarca yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline dinamit koyan NATO'nun büyük suçlarının üzerini örtmek olur. Son yıllarda, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte, NATO'nun ve beslemesi Fethullahçıgladyonun açıktan işgal girişimi, bu gerçeği bütün boyutlarıyla gün yüzüne çıkarmıştır. NATO; 1952 yılında üyesi olduğumuz andan itibaren yeraltı örgütlenmeleriyle, piyonlarıyla, tertipleriyle yürüttüğü Türkiye düşmanlığını, şimdi alenen sergilemiştir.” dedi.

NATO’da kalmanın vatanımızın birliği ve bütünlüğü, Cumhuriyetimizin geleceği açısından imkânsız olduğunu belirten Bursalı konuşmasının devamında ‘’Türk Ordusu, zaten eylemli olarak NATO’dan çıkmıştır. NATO’nun yardım ettiği PKK’yı yurt içinde ve sınır ötesinde ezmektedir. NATO’nun besleyip büyüttüğü hain Fethullahçı Terör Örgütü’nü 15 Temmuz’da Türk Milletiyle birlikte yerle bir etmiştir. Bugün bu savaş başarıyla devam ettiği için NATO ülkemizi açıktan hedef almaktadır.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’NİN MİLLİ SORUNUNDA TEK YUMRUK OLARAK BİR ARAYA GELDİK"

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yöneticisi Süleyman Çağlıyan da açıklamasında şöyle konuştu: “NATO tüm Türkiye’yi hedefi içerisine alan bir durumdadır. Bu iş, kişi meselesi değil vatan meselesidir. Türkiye’nin tüm kesimleri tek yürek olarak NATO’ya karşı durmalıdır. Bugün bizler de okuldaki tüm görüşten arkadaşlarımızla siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak Türkiye’nin milli sorununda tek yumruk olarak bir araya geldik. NATO’nun tüm baskıları ve tezgâhladığı tüm kanlı oyunlara karşı ancak ve ancak bu birliktelikle Türkiye’yi bu çıkmaz içerisinden çıkartabiliriz. Kimse şunu unutmasın, bizler bu birliği sağlama yolunda tüm olanaklarımızla canla başla mücadelemize devam edeceğiz. Üniversitemizden başlayarak tüm Türkiye’yi milli bir tavır içerisinde tüm bu zorluklara göğüs gerip başarıya ulaştıracak konuma getireceğiz. 1952’de girdiğimiz bu cendereden kurtulacağımız günler yakındır.”

İŞTE TGB’NİN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

ATATÜRK VE TÜRKİYE DÜŞMANI NATO’YA HAYIR

16 Kasım 2017 Cuma günü alınan bilgiye göre NATO'nun Norveç'te düzenlediği masa tatbikatında Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti düşman olarak belirlenerek, tatbikatın hedefine konulmuştur.

Kimilerinin gerilim, kimilerinin kriz, kimilerinin skandal diye tanımladığı bu olayın adını koyalım. Bu Türkiye’ye karşı bir açık bir düşmanlık faaliyetidir. Türkiye, NATO tarafından yalnızca on günlük bir tatbikatla hedefe alınmamıştır. Yaşananları sadece bu olay üzerinden değerlendirmek, onlarca yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline dinamit koyan NATO'nun büyük suçlarının üzerini örtmek olur. Son yıllarda, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte, NATO'nun ve beslemesi Fethullahçıgladyonun açıktan işgal girişimi, bu gerçeği bütün boyutlarıyla gün yüzüne çıkarmıştır. NATO; 1952 yılında üyesi olduğumuz andan itibaren yeraltı örgütlenmeleriyle, piyonlarıyla, tertipleriyle yürüttüğü Türkiye düşmanlığını, şimdi alenen sergilemiştir.

NATO’da kalmak, vatanımızın birliği ve bütünlüğü, Cumhuriyetimizin geleceği açısından artık imkânsızdır. Türk Ordusu, zaten eylemli olarak NATO’dan çıkmıştır.

NATO’nun yardım ettiği PKK’yı yurt içinde ve sınır ötesinde ezmektedir. NATO’nun besleyip büyüttüğü hain Fethullahçı Terör Örgütü’nü 15 Temmuz’da Türk Milletiyle birlikte yerle bir etmiştir. Bugün bu savaş başarıyla devam ettiği için NATO ülkemizi açıktan hedef almaktadır.

Halen NATO’da ısrar etme salıkları verenlere de sesleniyoruz. NATO’da ısrar eden, NATO’nun çöken enkazının altında kalır. Yalnızlaşmaktan bahsedenler, Amerika ile birlikte yalnızlaşır. Türkiye güçlü bir ülkedir ve geleceği aydınlıktır. Türk Milleti NATO’yu iyi tanıyor. Tanımayanlar için hatırlatalım;

NATO, Mehmetçiğe sıkılan Amerikan kurşunları demektir.

NATO, vatanseverlerin, aydınların katledilmesi demektir.

NATO, Atatürk’ü silmek, Cumhuriyeti yıkmak demektir.

NATO, PKK’ya verilen binlerce tır dolusu silah demektir.

NATO, 2003 yılında Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirendir.

Bu baş belası örgüt, tüm dünyada mazlum milletlerin ve masum insanların katili demektir.

Türkiye’miz bütün kurum ve kuvvetiyle, dost görünümlü düşman Amerika’yla savaşıyorken, NATO’da ısrar etmek vatanımız, milletimiz ve cumhuriyetimizin geleceği açısından ağır faturalar çıkarır. NATO’nun on yıllardır uyguladığı Türkiye düşmanlığının faturasını kesmek ise bugün Türk Milleti’nin, Türk gençliğinin ve cephede kanıyla, canıyla mücadele eden Mehmetçiğin birincil talebidir. İçinde bulunduğumuz vatan savaşının başarıyla tamamlanması için Türkiye derhal NATO’dan ayrılmalıdır! Başta terör yuvası İncirlik olmak üzere, NATO’nun ve ABD’nin ülkemizdeki bütün askeri üslerine el konmalıdır!

Hafta başından itibaren, 65 şehirde ve 150’nin üzerine kampüste “NATO’ya Hayır Haftası” kapsamında faaliyetler yürütüyoruz. Batman’dan Muğla’ya, Edirne’den Adana’ya gördüğümüz manzara çok açıktır. Sağ, sol demeden Türk gençliği NATO’dan Çıkmak noktasında irade birliği içindedir. Yarın da bu kararlılığımızı Anıtkabir’de, Atamızın huzurunda bir kez daha ilan edeceğiz. Son olarak Marmara Üniversitesi önünden ilan ediyoruz:

Ya İstiklal Ya Ölüm kararlılığının olduğu yerde, NATO barınamaz.

80 Milyonun Atatürk olduğu bir ülkede NATO yaşayamaz.

Vatansever, Türk gençliği tarafından askerlerinin denize döküldüğü, görüldüğü yerde kafalarına çuval geçirildiği ülkede, NATO nefes alamaz!

Atatürk ve Türkiye düşmanı NATO’dan çıkmak, Türkiye açısından artık bir tercih değil, yaşamsal bir zorunluluktur! Bugün bu zorunluluk keşfedilemezse, hedef aldıkları bu toprakların Mustafa Kemalleri olarak çıkarız, “geldikleri gibi giderler kararlılığıyla” gerekeni yaparız.

ulusal.com.tr

nato marmara üniversitesi