Bingöl'de peş peşe deprem

Bingöl Karlıova’da peş peşe iki deprem meydana geldi. Dün akşam saatlerinde 5,7, bugün saat 9.51’de ise 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Gözlem kulesinin devrilmesi sonucu 1 korucu şehit oldu, 18 kişi yaralandı.

Bingöl'de peş peşe deprem

Dün akşam saatlerinde Bingöl Karlıova merkezinde meydana gelen deprem, bölgede ve Bingöl'e yakın yerleşim yerlerinde hasara ve can kaybına sebep oldu.

İlk deprem 14 Haziran saat 17.24’te 5,7 büyüklüğünde ölçüldü. Bu depremde, Karlıova'nın Kaynarpınar köyündeki 2 gözetleme kulesi çöktü. 3 kişi göçük altında kaldı. 2 kişi kurtarıldı, 1 güvenlik korucusu ise şehit oldu.

Şehit olan Güvenlik Korucusu Cengiz Pullu için bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, depremde yaralanan ve tedavisi tamamlanan 3 kişinin taburcu edildiği, 18 kişinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Kaynarpınar Köyü'nde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ise ambulansla hastaneye sevk edildi. Elazığ Fırat Üniversitesi’nde tedavisi devam eden 3 yaşındaki Musa Yıldız’ın durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.

Yapılan açıklamalarda ikisi 4 üzeri 90 artçı deprem meydana geldiği ifade edildi. Bingöl il merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma olayı ise yaşanmadı.

Depremin ardından Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde ise 10 evde çökme meydana geldi.

HEYET BİNGÖL'E GELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile İçişleri Bakanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı da bölgede temaslarda bulundu. Heyet, Kaynarpınar, Dinar köylerini ve Bingöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

ARTÇILAR DEVAM ETTİ

Bingöl Karlıova’da 15 Haziran Pazartesi sabahında ise yeni bir deprem daha kaydedildi. Saat 9.51’de meydana gelen depremin büyüklüğü 5,6 olarak ölçüldü. AFAD, aynı gün saat 10.14’te ise 3,9 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Öte yandan deprem bölgesine mobil koordinasyon TIR’ı, 20 ambulans, mobil komuta aracı, acil müdahale ünitesi ve lojistik araç sevk edildi. Bingöl'e bin 242 çadır, 3 bin 248 yatak, 3 bin 300 battaniye gönderildi.

ulusal.com.tr

bingöl bingöl deprem