Dışişleri Bakanlığı: Referandumda ısrar etmenin mutlaka bir bedeli olacak

Irak'taki bağımsızlık referandumuna tepkiler sürüyor. Son olarak Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. 25 Eylül'de yapılacağı ilan edilen referandumla ilgili Ankara'dan "bedeli olur" uyarısı geldi

Dışişleri Bakanlığı: Referandumda ısrar etmenin mutlaka bir bedeli olacak

Dışişleri Bakanlığı'ndan 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Barzani yönetimine tepki geldi.

Bakanlık açıklamasında "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin aksi yöndeki bütün dostane tavsiyelere rağmen referandum konusundaki yaklaşımında ısrar etmesinin mutlaka bir bedeli olacağını dikkate alması gerektiğini vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı, "Merkezi hükümet ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin toprak bütünlüğü, siyasi birlik ve karşılıklı fayda temelinde kuvvetlendirilmesi için Türkiye elinden gelen desteği vermeye hazırdır." ifadelerine yer verildi.

İran, Türkiye ve Irak merkezi yönetimi referanduma karşı sert tepki göstermesine rağmen Barzani kanadı referandum kararında ısrar ediyor. İran referandumun çok büyük bir provakasyon olacağını vurgularken Irak merkezi parlamentosu referandumu tanımayacağını ilan etti. Barzani ısrarını sürdürünce Türkiye'den de "referandumun bedeli olur" açıklaması geldi.

ulusal.com.tr

türkiye ırak barzani referandum dışişleri bakanlığı