Tutuklu yurtseverlerin tahliye talepleri bir kez daha reddedildi

Özel Görevli Mahkemelerdeki hakimler de iradelerini kararlarıyla ortaya koydu. Ergnekon hakimleri 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye talebini değerlendirmeye bile almadı. İzmir'deki Casusluk davası hakimleri de tahliye taleplerini reddettikleri kararda hükümete açıktan yanıt verdi. Kararda, "kumpas açıklamaları tahliye nedeni olmaz" denildi.

Tutuklu yurtseverlerin tahliye talepleri bir kez daha reddedildi

Kaldırılmaları ve kararlarının yok hükmünde kabul edilmesi istenen özel görevli mahkemeler, tutuklu yurtseverlerin tahliye taleplerini bir kez daha reddetti.

Ergenekon hakimleri, ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılan 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye talebini değerlendirmeye bile almadı. Özel Görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, biz 5 Ağustos'ta hükmümüzü verdik diyerek yeniden karar vermeye yer olmadığını belirtti.

Bir diğer çarpıcı karar da İzmir'den geldi. Askeri Casusluk ve Şantaj adı verilen davaya bakan Özel Görevli İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi; tahliye taleplerini reddederken, hükümetten yapılan açıklamalara yanıt verdi. Mahkeme, "kumpas açıklamaları" tahliye nedeni olmaz dedi.

Yargıtay tarafından onanan İstanbul Askeri Casus davası için de yeniden yargılama başvurusu yapıldı. 8 yıl 3 ay hapis cezası alan Esin Tolga Uçar'ın başvurusunda; Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın “Orduya kumpas kurdular" açıklaması gerekçe gösterildi.

Başvuruda yargılamanın yenilenmesi durumunda Akdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in tanık olarak dinlenmesi istendi.

ulusalkanal.com.tr