AKP ve CHP referandum gündemiyle toplanıyor

AKP ve CHP’de Merkez Yönetim Kurulları referandum gündemiyle toplanıyor. Her iki parti de toplantılarda referandum için uygulayacağı stratejilerine son düzenlemeleri yapacak. Buna göre AKP kararsız seçmeni ikna için çözüm arayacak, slogan ve yöntem belirleyecek. CHP ise hangi örgüt ve partilerle işbirliği yapılması gerektiğini ele alacak.

AKP ve CHP referandum gündemiyle yönetimlerini topluyor. Toplantılarda her iki parti de referandum stratejisinde son kararı verecek.

AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı saat 14.30’da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Genel Merkez’de toplanacak. Referandum için sıkıntıların masaya yatırılacağı toplantıda, kararsız seçmeni ikna etmek için yol haritası çizilecek.

AKP MYK’da bazı isimler referandumda evet çıkma ihtimalinin zor olduğu görüşünde. Aynı isimler bu nedenle çalışmaların yoğun bir şekilde yapılması taraftarı.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı ise saat 13’te başlayacak. Genel Merkez’de yapılacak toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık edecek.

Yapılacak toplantıda, CHP’nin referandum sürecindeki kampanyayı hangi örgüt ve partilerle birlikte yürümesi gerektiği ele alınacak. Bazı MYK üyelerinin referandum sürecinde HDP’den uzak durulması gerektiğini önereceği, birlikte görüntü verildiği takdirde bunun CHP’yi ve referandumu zora sokacağı görüşünü paylaşacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da benzer düşünüyor. Kılıçdaroğlu, HDP ile strateji geliştirmenin tuzaklara açık olacağını bunun için de Meclis dışı partilerle işbirliği yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde. Ancak bazı CHP MYK üyelerinin farklı görüşte olduğu, Kılıçdaroğlu’nu HDP konusunda ikna etmek için yorumlar yapacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP