Bombalı saldırıda alçak detay ortaya çıktı

Bölücü terör örgütü PKK'nın üstlendiği İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan aracın 1 hafta önce Bağcılar'dan alındığı, içine 400 kilogram patlayıcı yüklendikten sonra "Murat" kod adlı teröriste teslim edildiği belirlendi

Bombalı saldırıda alçak detay ortaya çıktı

Bölücü terör örgütü PKK'nın İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırısına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Saldırıyla ilgili görevlendirilen 6 savcı, aracın şase numarasından plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Saldırıda kullanılan aracın 1 hafta önce İstanbul Bağcılar'dan alındığı belirlendi.

HaberTürk gazetesinin haberine göre, araç satın alındıktan sonra için 400 kilogram patlayıcı yüklendi. Daha sonra da Murat kod adlı teröriste teslim edildi.

Terörist maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, aracı polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı.

Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören terörist, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Bombanın, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi.

Patlamadan sonra çevredeki polisler havaya ateş açtı. Bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Havadan polis helikopteri önlem aldı. İkinci saldırıya karşı arama başladı. Bu sırada polisler şüpheli bir şahısı durdurdu. Ancak canlı bomba çevresini saran polislerin ortasında kendini havaya uçurdu.

ulusalkanal.com.tr

istanbul terör saldırısı İSTANBUL SALDIRI istanbuldaki bombalı saldırı