PKK'ya darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Bir yandan Irak'ın kuzeyinde hava bombardımanına tutulan PKK'ya karşı Diyarbakır, Hakkari ve Adıyaman'da da operasyon vardı. 3 ilde yapılan operasyonlarda toplam 28 terörist öldürüldü. Silvan'da da PKK'lıların kurduğu barikat ve kazdıkları hendekler imha edildi.

PKK'ya darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ve Silvan ilçelerinde PKK'ya yönelik 700 güvenlik görevlisinin katıldığı büyük bir operasyon yapıldı.

Operasyon sırasından güvenlik güçlerine pusu kurarak ateş açan 14 terörist öldürüldü.

Silvan ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezi'nde hizmet verilmesini engelleyen ve hendek kazan PKK'lılara yönelik operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 4'ü bomba tuzaklı, 20 barikat ve 14 hendek imha edildi.

Güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lılar, Silvan'da ceset görüntüsü verilmiş bir mankenle askere tuzak kurdu.

Basına da yansıyan görüntülerde teröristlerin, cansız bir mankene kıyafet ve çizme giydirdiği, mankenin hemen yanında ise bir bidana bombalı tuzak kurduğu görüldü.

Bir diğer operasyon adresi Adıyaman'dı. Kömür Beldesi kırsalında çıkan çatışmada Askere saldıran PKK'lılardan 2'si jandarma tarafından öldürüldü. Ölen PKK’lıların, geçen ay jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal’ı şehit eden terörist grubundan olduğu belirlendi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise yol kapatan PKK'lılara operasyon yapıldı. Altınsu köyünde, inşaatlarda ve ormanlık alanlarda mevzilenen teröristler ile zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 8 terörist öldürüldü. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin, 28 Temmuz'da Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı şehit eden PKK'lı Azad Çiftçi olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa Eyyübe İlçesi'nde de yüzleri maskeli teröristler belediye ait halk otobüsüne molotof kokteyli attı. İçinde yolcu bulunmayan ve sürücüsünün müdahalesiyle söndürülen yangında belediye otobüsü hasar gördü.

ulusalkanal.com.tr