Filipinlerde tayfun: 1 ölü

Filipinlerde etkisini sürdüren Koppu tayfunu nedeniyle ağacın bir evin üzerine düşmesi sonucu 1 kişi hayatını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Filipinlerde tayfun: 1 ölü

Filipinleri vuran Koppu tayfunu nedeniyle gündelik hayat durma noktasına geldi. Yetkililer şiddetli tayfun nedeniyle yerinden sökülen ağacın bir evin üzerine düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin yaralandığını bildirdi. Çok sayıda ağaç ve elektrik hattının devrilmesine neden olan tayfun nedeniyle bin 500 kişi de yaşadıkları bölgelerden tahliye edildi. Ülkede hizmet gösteren hükümete bağlı Afet Ajansı Başkanı Alexander Pama konuyla ilgili açıklamasında, “Bunun sadece bir başlangıç olduğunu vurgulamak zorundayım. Biz, tayfunun vurduğu yerleşim alanlarında temizleme işlemlerini yaparken vatandaşların da dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Arama kurtarma ekipleri, ülkenin kuzeyinde yer alan Nueva Ecija’da 2 kişiye ait cansız bedenin sel suları üzerinde yüzdüğünü kaydederek, bu kişilerin tayfun nedeniyle hayatını kaybedip kaydetmediğinin henüz belirlenemediğini ifade etti. UNICEF Filipinler Temsilcisi Lotta Sylwander, tayfundan en çok etkilenen bölgedeki vatandaşların 72 saate kadar ihtiyaçlarını kendileri sağlaması gerektiğini kaydederek, “Tayfun etkisini kaybedene kadar vatandaşların nakledilmesi için bölgelere gitmek son derece zor olacaktır. Bu bölgelerdeki vatandaşların evlerinde yeteri kadar yiyecek ve su depoladıklarını umuyoruz” dedi. DHA