Seçimler sonuçlandı! Peki şimdi ne olacak?

Seçimlerin ardından bütün akıllarda aynı soru var. "Şimdi ne olacak?" Dikkatler mecliste. İşte yeni hükümetin kurulması için atılması gereken adımlar...

Seçimler sonuçlandı! Peki şimdi ne olacak?

Genel seçimler sonuçlandı. AKP resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 40 oy aldı, tek başına iktidar olamadı. Peki yeni hükümet nasıl kurulacak, kim kimle koalisyon yapacak. Tüm gözler mecliste.

Meclis'teki ilk iş yemin töreni olacak. Meclis genel kurulu, Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sonuçları açıklamasını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanacak. Meclisteki bu ilk birleşimde milletvekilleri yemin edecek. Yemin töreninin 22 Haziran Pazartesi gününden önce yapılması mümkün görünmüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, en yaşlı üyesinin başkanlığında yani CHP Milletekili Deniz Baykal başkanlığında toplanacak. Yemin törenini izleyen 10 gün içinde meclis başkanı seçilecek. Ve hükümet kurma aşamasına gelinecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'te en fazla sandalyeye sahip olan AKP'nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma yetkisi verecek. Davutoğlu'nun yetkiyi almasından itibaren 45 gün içinde yeni hükümeti kurması gerekecek. AKP mecliste çoğunluğa, yani 276 sandalyeye sahip olamadığı için tek başına hükümet kuramayacak. Türkiye için seçenek koalisyon hükümeti. Yeni hükümet 45 günde kurulamaz ya da kurulduğu halde güvenoyu alamazsa Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Yani erken seçime gidilecek.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

chp mhp hdp AKP olacak