1 ay erkene çekilecek

2015 Haziran'ında yapılması gereken genel seçim 1 ay erkene çekilecek, seçim Nisan sonu veya Mayıs başında yapılacak! AKP hükümetinin bu yönde çalışma yaptığı iddia edildi. Değişikliğin gerekçesi ise, Suriye-Irak hattında yaşanan kriz ile açılım sürecinin zora girmesinin olumsuz etkilerini asgariye indirmek!

1 ay erkene çekilecek

AKP hükümetinin, genel seçimle ilgili olarak yeni bir çalışma başlattığı iddia edildi. Buna göre, seçimin bir ay önceye alınması planı yapılıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde yürütüldüğü ifade edilen çalışmaya göre, seçimler 1 ay önceye çekilecek, Nisan sonu veya Mayıs başına kaydırılacak.

Parti toplantılarında gündeme gelen değişilik, gerekçeleriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da anlatıldı. Parti kurmaylarının değişikliğin olabilirliğini araştırmak için çalışma yapması kararlaştırıldı. Konu, önümüzdeki haftalarda partinin yetkili organlarında ele alınacak. Seçimlerin öne alınıp alınmayacağı karara bağlanacak.

Bu kararın gerekçesi de oldukça çarpıcı. AKP yetkililerinin sınır hattındaki kriz ve zora giren açılım sürecindeki zararı asgariye indirmeye çalıştığı vurgulanıyor.

Eğer seçim önce çekilirse, seçim takvimi iki ay öne çekilecek. Bu durumda Meclis'in çalışma takvimi üç aya inecek. Meclis'te sadece 2015 bütçe yasası dışında önemli bir adım atılamayacak. Eski 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Soruşturma Komisyonu da bu takvime göre çalışmalarını sonuçlandıramayacak. Böylece Yüce divan oylaması da seçimlerden sonraya ertelenmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr