F tipini soruşturan, sanık oldu

İzmir Askeri Casusluk kumpasını soruşturan savcılık , TSK içerisindeki F tipi örgütlenme aleyhine işlem yapan tüm askeri hakim ve savcıların hedef alındığını tespit etti. Savcılık fezlekesinde F tipi örgütü soruşturan askeri hakim ve savcıların Balyoz, Faili Meçhuller, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davalarında sanık yapıldığı vurgulandı.

F tipini soruşturan, sanık oldu

"TSK içerisindeki F tipi örgütlenme hakkında soruşturma yürüten tüm askeri hakim ve savcılar kumpas davalarında hedef alındı." İzmir'deki kumpas soruşturması fezlekesine giren bu tespit, F tipi örgütün yıllarca TSK içerisinde nasıl barındığını ortaya koydu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, F tipi örgüt aleyhinde işlem yapan askeri hakim ve savcıların kumpaslarla devre dışı bırakıldığını saptadı. Savcılık fezlekesinde bu isimlerin Balyoz, Faili Meçhul Cinayetler, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davalarında sanık yapıldığı vurgulandı.

Özel görevli mahkemeler döneminde F tipi savcıların hedef aldığı askeri hakim ve savcıların başında emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok yer aldı. Kayseri'de askeri bilgi sistemine sahte belge yükleyen F tipi astsubayları suç üstü yakalayan Üçok Balyoz'dan tutuklandı, binlerce yıl hapisle yargılandı.

Deniz Askeri Hakim Yarbay Taner Güçlü de İzmir İzmir Askeri Casusluk davasında sanık yapıldı. Güçlü de F tipi örgüt üyelerinin "soruşturuluyoruz dikkatli olun, temizlik yapın" ifadelerinin yer aldığı mektupların peşine düşünce hedef alındı.

F tipi savcı ve polislerin 1'inci Ordu Komutanlığı'nın 'kozmik odasında' arama yapmasını engelleyen askeri hakim albaylar Cengiz Şirin ve Özcan Celep de Balyoz davasından tutuklandı.

Dönemin Deniz Kuvvetleri Adli Müşaviri Hakim Albay Onur Uluocak ile birlikte hedef alınan isimler arasında hâkim albaylar Cumhur Eryüksel, Bülent Günçal, Ahmet Erdem, Doğan Uysal, Hâkim Yarbay Tülay Delibaş, Emekli Hâkim Emin Hakan Özbek, yüzbaşı hakimler İsmail Volkan Şahin ve Mustafa Ufuk Kök yer aldı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr