Can Dündar'a 1 beraat 2 erteleme

Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar 3 ayrı duruşma için Çağlayan Adliyesi'ndeydi. Dündar; Tekzip yayınlamama davasından beraat etti, Bilal Erdoğan ve Binali Yıldırım'a hakaret davaları ise ileri bir tarihe ertelendi.

Can Dündar'a 1 beraat 2 erteleme

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yargılandığı 3 davanın duruşmaları için Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.

MİT Tırları soruşturmasından tutuklanan Dündar; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tekzibini yayınlamama ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bilal Erdoğan'a hakaret davalarından hakim karşısına çıktı.

Can Dündar tekzip davasından beraat etti. Dündar dava konusu tekzibin gazetede yayınlandığını söyledi. Hakaret davaları ise ileri bir tarihe ertelendi.

25 Aralık operasyonu fezlekesinden hazırladığı yazı dizisinde Bilal Erdoğan ve Binali Yıldırım'a hakaret etmekle suçlanan Dündar, hakaret iddialarını reddetti.

Dündar, fezlekeye giren küfürlü telefon konuşmalarını hatırlattı ve "millete hakaret edenlere hakaret etmekten yargılanıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri ve çok sayıda avukat ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi çalışanları da Dündar'a destek için Çağlayan Adliyesi'ndeydi.

ulusalkanal.com.tr

Can Dündar