Abdullah Gül'den Deniz Baykal'a yanıt

CHP'li Deniz Baykal'ın adaylık önerdiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sessizliğini bozdu. İstanbul'da konuşan Gül, Baykal'ın önerisinden çok AKP içinden gelen tepkileri değerlendirdi. "Bazıları söylentileri çok ciddiye almış" diyen Abdullah Gül, "gerçek kuruculara edepsizlik yapılıyor" dedi. 7 yıl tarafsız Cumhurbaşkanlığı yaptığını kaydeden Gül, günlük siyasete girmeyeceğini de söyledi.

Abdullah Gül'den Deniz Baykal'a yanıt

Adaylık önerisinden çok AKP içinden gelen tepkilere yanıt verdi. "Saygısızlık ve edepsizlik yapılıyor" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın 2019 seçimleri için yaptığı adaylık önerisi sonrası sessiz kalmıştı. AKP'de tartışma yaratan öneriye, Gül'ün Saadet Partisi'nin başına geçeceği iddiası da eklendi. Partiden gelen tepkiler artınca Abdullah Gül açıklama için kameralar karşısına geçti.

İstanbul Esenyurt'ta konuşan Gül, Baykal'ın önerisini ciddiye almadığını söyledi.

Sonra da partiden gelen tepkileri değerlendirdi. "Bazıları Baykal'ın önerisini çok ciddiye almış" diyen Abdullah Gül, gerçek kuruculara edepsizlik yapılıyor" ifadelerini kullandı.

7 yıl tarafsız Cumhurbaşkanlığı yaptığını belirten Abdullah Gül, günlük siyasete girmeyeceğini kaydetti.

Refarandum sonrası yaşanan kutuplaşmaya dikkat çeken Gül, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Basın mensuplarından soru almayan 11. Cumhurbaşkanı, açıklama sonrası alandan ayrıldı..

İşte Abdullah Gül'ün açıklamaları;

Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli, kendi parti içi hesapları çerçevesindejn yaptığı çeşitli taktiler. O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum 367 meslelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar.

YANDAŞLARA DA CEVAP VERDİ

Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktılar. Bazı çevreler başta ben olmak üzere Ak Parti’nin gerçek öncüleri kurucuları emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar ahlak dışı davranışlar edep dışı, bunların nasıl organize olduğunu herkes biliyor. Bunları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

7 sene tarafız cumhurbaşkanlığı yaptım ve günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Yeri, geldiğinde tecrübemi paylaşma sorumluluğum var. Baktığımızda ülke zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Ulusal çıkarların tehdit eden gelişmeler var. Herkesin bunları çözmek için çalışması gerekir. Hükümete yardımcı olmak gerekir. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım polemiklere sokmak isteyenleri de ciddiye almam.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

abdullah gül Deniz Baykal