Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’a açtığı hakaret davasının 2. duruşması görüldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a açtığı hakaret davasının ikinci duruşması görüldü. Yargı süreci Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'i kastederek "Ankara'yı parsel parsel sattılar" ifadesinin ardından başlamıştı. Arınç'ın bu sözlerinden sonra Tezcan Karakuş Candan, "parselasyon paylaşımına girenler... kimin rant için çalıştığını herkes biliyor” demişti. İşte Gökçek bu sözleri nedeniyle Candan'a dava açmıştı.

Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’a açtığı hakaret davasının 2. duruşması görüldü

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında "Ankara’yı parsel parsel sattı" açıklamasını yapmıştı.

Ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı bir basın açıklamasında "parselasyon paylaşımına girenler, kimin rant için çalıştığını herkes biliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Melih Gökçek Candan’a bu ifadeleri nedeniyle hakaret suçundan dava açmıştı.

Davanın ikinci duruşması yapıldı.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Tezcan Karakuş Candan ve avukatı Turgut Kazan katıldı.

Melih Gökçek’in avukatı ise duruşmaya mazeret sunarak katılmadı.

Kazan mahkemede “Melih Gökçek’in parsel parsel sattığını ispat edebiliriz. İspat hakkı istiyoruz. Bülent Arınç’ın tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. ” dedi.

Bülent Arınç’ı telefonla aradığını belirten Kazan, “Arınç’a ispat hakkı isteyeceğim dedim Arınç ise “ispat’a gerek var mı” ifadelerini kullandı” diye konuştu.

Ardından hakim Can Aysan ara karaını açıklayarak davayı 18 Mart’a erteledi.

Mahkeme Bülent Arınç’ın tanık olarak çağrılmasına ve ispat hakkına 18 Mart’ta karar verecek.

Haber: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr