Koronavirüs vakalarının artıyor: Avrupa alarma geçti

Avrupa, koronavirüs vakalarının artmasıyla alınan tedbirleri arttırıyor. Hollanda'da, 3 hafta sürecek "kısmi kapanma" uygulanacak. Norveç de önlemleri arttıran ülkelerden biri oldu. Avusturya'da ise Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Koronavirüs vakalarının artıyor: Avrupa alarma geçti

Avrupa'da artan koronavirüsvakaları, ülkeleri yeni tedbirler almaya yöneltti.

Hollanda'da geçici hükümet, Kovid-19 salgınında artan vaka sayılarının önüne geçmek için 3 haftalığına kısmi kapanmaya gidileceğini açıkladı.

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, basın toplantısında 4 Aralık'a kadar kısmi kapanma uygulamasına geçileceğini ve alınacak diğer önlemleri açıkladı.

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal ise hükümetin "spor müsabakalarına seyirci alınmama" kararını eleştirdi. 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin de içinde bulunduğu G grubunda yer alan Hollanda, bu kararın ardından grubun 2. sırasında bulunan Norveç'le yapılacak müsabakayı seyircisiz oynayacak.

Norveç'te kovid-19 tedbirlerini artıran ülkelerden biri. Hükümet, yeni tip koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, salgınla mücadele için 18 yaş üstü kişilerin üçüncü doz aşı olmalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Hükümet ayrıca İsveç'ten gelenlere 6 günlük karantina uygulaması başlattı.

Danimarka'da Kovid-19 vakalarına karşı aşı sertifikası uygulaması yeniden başlatıldı.

Avusturya'da ise Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Vaka sayılarının günlük 10 binin üzerine çıktığı ülkede aşı yaptırmayanlara yönelik yürürlüğe girecek sokağa çıkma yasağının ülke genelinde uygulanması planlanıyor.

koronavirüs vaka avrupa