İran’dan PYD açıklaması

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, İncirlik Üssünü Suudi Arabistan’a açan Türkiye’ye önemli uyarılar yaptı. Suudi Arabistan’ın bölgedeki tüm gerilimlerde parmağı olduğunu belirten Bikdeli, Riyad’ın bölge ülkelerini kışkırtmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Bikdeli, Türkiye'nin PYD ile ilgili endişelerini de anladıklarını ifade etti.

İran’dan PYD açıklaması

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Türkiye'deki görev süresinin dolması nedeniyle Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi, İncirlik’i Riyad'a açan Ankara’ya önemli uyarılar yaptı.

Bikdeli, Suudi Arabistan’ın bölge ülkelerini birbirine kışkırttığını ve bölgede yaşanan krizlerde parmağı olduğunu belirtti. "Suudi Arabistan kışkırtmalardan vazgeçmelidir" diye konuştu.

ABD ve Türkiye arasında tırmanan PYD krizine de değinen Bikdeli, "Türkiye'nin PYD endişelerini anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile İran’ın işbirliği yapmaktan başka çaresi olmadığını söyleyen Bikdeli, bu işbirliğinin bölge ülkeleri için de ihtiyaç olduğunu belirtti.

İran Ankara Büyükelçisi iki ülke arasında yaşanacak üst düzey ziyaretlere ilişkin de bilgiler verdi. 2016 yılının ilk yarısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İran'a resmi ziyarette bulunacağını ifade etti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirten Bikdeli, iki ülke Cumhurbaşkanının bir araya geleceğini söyledi.

Bikdeli, Türkiye ile İran arasında öngörülen 35 Milyar Dolarlık ticaret hacminin hayal olmadığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr