Hakkari'deki askerlere yiyecek ve mektuplar yollandı

Türkiye'nin gözü, kulağı, aklı, fikri mehmetçikte... Güneydoğu ve Suriye'de savaşan Türk ordusu, kazandığı büyük başarılarla halkının gönlünde bir kez daha taht kurdu. Mehmetçiğe; Şırnak'tan, Gaziantep'ten, Bursa'dan ve daha birçok ilden destek için yiyecek, mektup ve şiirler gönderildi. İşte Türk milletinin askerine sahip çıkışının haberi...

Omuzlarında özenle taşıdılar, kırılmasın dökülmesin diye. İçinde mehmetçik için hazırlanan yiyecekler ve mektuplar var...

Heyecanla açtılar kutuları... Hakkâri'den Bursa'ya Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna gelen mesajları ilettiler.

Bu muhteşem görüntüler Güvendağı'ndan çekildi. Bursa Selçuk Hatun Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları yiyecekleri, yazdıkları mehtup ve şiirleri Çukurca'daki asker ağabeylerine yolladılar.

Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına gönderilen koliler, helikopter ile Irak sınırındaki Güven Dağı askeri üs bölgesine taşındı. Paketler açıldı, mektupları okundu.

Askerler, 2 bin 193 rakımlı tepede okulun adının yazılı olduğu pankartı açıp, öğrencilere mesajını iletti.

Üs Bölgesi Tabur Komutanı Yarbay Hakan Şahin, öğrenciler ve öğretmenlere teşekkür etti.

Mehmetçiğe Gaziantep'teki öğrencilerden de mektup var. Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu'ndaki öğrenciler, Suriye'de görevli olan askerlere duygu yüklü metinler yazdı.

Nil Şebnem Koçak ve Melike Nur Albayrak'ın mektupları ise diğerlerin çok daha farklıydı. Çünkü onların babaları askerdi. Suriye'de savaşıyordu.

Yazdıkları mektuplarda babalarına özlemlerini anlattılar.

Gaziantep Şahinbeyli kadınlar ise hazırladıkları yemekleri Fırat Kalkanı Harekâtında görev alan askerlere gönderdi.

Çobanbey Hudut Karakolu bölgesine götürülen yemekler askeri birliklere teslim edildi.

Minik elleriyle selam veren Şırnaklı çocuklarda asker ağabeylerine selam yolladı.

Suriye sınırındaki Alakamış Köyü'ndeki ilkokul öğrencileri 15 Temmuz ve El Bab şehitlerini anmak için öğretmenleriyle birlikte bir video çekti.

ulusalkanal.com.tr