Rus askerleri Afrin'de

Rus askerleri Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin'e ulaştı. Rusya'ya ait zırhlı araçlar, PKK/PYD ve ÖSO'yu birbirinden ayıran hatta konuşlandı. Rus askerleri Suriye'deki ateşkesi izlemek için bölgeye bir merkez kuracak.

Rus askerleri Afrin'de

Suriye'deki ateşkesi izleme çalışmaları kapsamında Rus askerleri Afrin'e ulaştı.

Erbil merkezli Rudaw haber sitesi, üzerinde Rus bayrağı olan zırhlı araçların Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin'e ulaştığına dair görüntüler yayınladı.

Rus askerlerinin Afrin'deki bir köye girişi amatör kamera tarafından görüntülendi. Rus askerlerinin zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri araçlarla bölgeye ulaştıkları görülüyor. Rus askerlerinin konuşlandığı Kafr Janneh yakınlarındaki bölgei Azez merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Reuters Rusya'nın YPG ile anlaşmaya vardığını bu doğrultuda Afrin'de bir üs kuracağını iddia etmişti. Rusya haberi anında yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Suriye'de yeni bir üs kurmayı planlamadıklarını, Afrin yakınlarında PKK/PYD'lilerle Türkiye kontrolündeki ÖSO'nun karşı karşıya geldiği bölgede, ateşkesi izleme merkezi açacaklarını duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

rusya pkk afrin suriye pyd ÖSO