Muharrem İnce, Fatih Altaylı'ya konuştu: Kılıçdaroğlu’nun adayı Abdullah Gül’dü, Akşener sayesinde aday oldum

Muharrem İnce, 2018 seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl Cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olduğunu söyledi. İnce, “Bütün arzusu Abdullah Beyi aday göstermekti” dedi. Ancak bu planın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İnce isminde ısrarcı olmasıyla bozulduğunu kaydetti.

Muharrem İnce, Fatih Altaylı'ya konuştu: Kılıçdaroğlu’nun adayı Abdullah Gül’dü, Akşener sayesinde aday oldum

Kılıçdaroğlu’nun Gül’ü aday istediğini duyurdu.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, parti kurma hazırlığında olduğu belirtilen Muharrem İnce ile yaptığı telefon konuşmasının ayrıntılarını köşesine taşıdı. 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olan İnce’den sürecin ayrıntılarına ilişkin açıklama geldi. İnce, CHP liderinin asıl adayının ismini duyurdu.

“KILIÇDAROĞLU GÜL’Ü ADAY İSTEDİ”

İnce, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı kesinlikle Abdullah Gül’dü. CHP’den birini asla düşünmüyordu. Bütün arzusu Abdullah Bey’i aday göstermekti. Ama onun bu planını Meral Akşener bozdu. Açık söylüyorum ben Akşener sayesinde aday oldum." dedi.

CHP kurultayında en arkada oturtulan İnce, bu tartışmalara değindi. Parti içinde Atatürk düşmanları olduğunu söyledi.

“CHP’DE ATATÜRK DÜŞMANLARI İDDİASI

İnce, "Genel Başkan’ın maaşlı danışmanı Kurultay’da Genel Başkan’ın yanında oturtulurken benim gibi Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir CHP’linin milletvekili olduğu kent Y harfinde diye en arkaya oturtulması tabii kırdı beni. CHP’de Atatürk düşmanları yer bulabiliyorsa ben asıl buna kızarım. AK Parti’de Atatürk düşmanlarına alışkınız ama CHP’de de oldu mu bak işte onu kabul etmem mümkün değil. Evet var. Açıkça söylüyorum. Beni asıl öfkelendiren bu zaten." ifadelerini kullandı.

İnce’nin bu açıklamalarının ardından CHP’den de ilk yorum geldi.

Müslüm Sarı, "Muharrem Bey henüz resmi bir açıklama yapmadı. Biz de izliyoruz, takip ediyoruz, bir değerlendirme yapmak için erken" dedi.

ulusal.com.tr

chp abdullah gül kemal kılıçdaroğlu muharrem ince meral akşener