TSK'dan önemli açıklama: Gerçeği yansıtmamaktadır

F tipi örgüt, Türk Silahlı Kuvvetler'in Kırmızı Kitap'ı olarak bilinen Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi belgesine de girecek. Genelkurmay, konuyla ilgili bazı gazete ve televizyonlarda yapılan haberleri yalanladı. TÜMAS'ın güncelleneceğini duyurdu.

TSK'dan önemli açıklama: Gerçeği yansıtmamaktadır

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yenilendi. Bir anda dikkatler, Türk Silahlı Kuvvetler'in Kırmızı Kitap'ı olarak bilinen Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi belgesine yani TÜMAS'a çevrildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı gazete ve televizyonlarda yer alşan "F tipi örgüt TÜMAS'a girmeyecek" şeklindeki haberleri yalanladı.

Yapılan açıklamada, haberlerin spekülasyon amaçlı olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TÜMAS'ın Milli Güvenlik Siyaset Belgesi esasları ile Türk Silahlı Kuvvetler’in görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde güncelleneceği vurgulandı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın intenet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"1. Son günlerde bazı basın yayın organlarında Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi (MGSB) ve Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi (TÜMAS) ile ilgili bazı değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir.

2. 29 Nisan 2015 tarihinde icra edilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında uygun bulunan ve Bakanlar Kuruluna sunulan MGSB esaslarına göre hazırlanacak TÜMAS ile ilgili yapılan değerlendirme ve yorumlar spekülasyon amaçlı olup, gerçeği yansıtmamaktadır.

3. TÜMAS, MGSB esasları ile TSK’nın görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde güncellenecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ulusalkanal.com.tr

tsk