Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra bırakacaktım ama...

CHP'de parti genel merkezi ile parti içi muhalefet arasındaki gerilim bayram arasının ardından yeniden tırmanışa geçti. Dün yapılan Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "Sayın İnce'yi, benden sonra genel başkanı olması için Cumhurbaşkanı adayı gösterdim. Ama güven vermedi" dedi. Muharrem İnce'nin ise yanıtı gecikmedi.

Kılıçdaroğlu, "İnce güven vermedi" dedi. İnce ise Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçladı.

CHP Parti Meclisi toplantısı 29 Ağustos'ta Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Parti içi muhalefet ile yönetim arasında sert tartışmaların yaşandığı toplantıda Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce'yi güvensiz biri olarak ilan etti.

Kılıçdaroğlu, "24 Haziran seçimlerinden sonra bırakmayı düşünüyordum. Sayın İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterirken de benden sonra o genel başkan olur diye düşündüm. Aklımızda bu vardı. Ancak sonrasında yapılanlar maalesef güven verecek şeyler değil. Süreç çok farklı bir noktaya gitti." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda seçimden sonra İnce ile yedikleri akşam yemeğine ilişkin de konuştu.

İnce'nin yemekte getirdiği bu teklifine o gece verdiği yanıtı da açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Özel bir yemekte konuşulanların açıklanması çok yanlış oldu. Evet bana onursal genel başkanlık teklif etti. Yani bunu yapmayacağımı söyledim. Kendisinin genel başkan olması durumunda partinin bir hafta içinde dağılacağını da söyledim." dedi.

İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yanıtı ise gecikmedi.

İnce, "Seçimden sonra beni davet etmiş ama ben gitmemişim! Benim olmadığım yerde zor durumdan kurtulmak için yalana başvurmak koltuk sevdası değil de nedir?" diye sordu.

Bu arada parti içi muhalefetin yeni yol haritası için bu hafta bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak Ulusal Kanal’ın parti içi muhalefetin önde gelen isimlerinden edindiği bilgilere göre henüz toplantının günü, saati ve yeri belli değil.

chp kemal kılıçdaroğlu genel başkan