HDP'den bakanlık yanıtı

Başbakan Davutoğlu'nun "seçim hükümetinin bakanlarını ben belirleyeceğim" açıklamasına HDP cephesinden peş peşe yanıt geldi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş "Bakanlığa vereceğimiz isimleri biz belirleriz" dedi. Kameralar karşısına geçen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de "Erdoğan bir tavır belirlemeden AKP'nin yaklaşımını anlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi PKK'nın bakan olacağı iki ay bekliyor. Geçici Bakanlar Kurulu'na yalnızca AKP ve HDP'nin üye verecek olması tartışmaları alevlendirdi. Başbakan Davutoğlu, bakanların isimlerini ben belirleyeceğim dedi. HDP de anında yanıt verdi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bakanlığa verecek isimleri AKP'ye bırakmayacaklarını belirtti. Demirtaş, "Anayasa’nın hükmü açık, isimleri bildiririz. Bu konuda tartışmayız. Kimin olacağını da biz müzakere ederiz, yoksa bir başkasına isim seçme hakkını bırakmayız” dedi.

Bir açıklamada HDP Gurup Başkanvekili İdris Baluken'den geldi. Bakanlık konusunda muhattabın AKP değil Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.

Baluken kararın HDP organları tarafından alınacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

demirtaş