CHP ''Darbe'' dedi

CHP'den çok tartışılacak darbe açıklaması geldi. Cemaatin Aksiyon dergisine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, "2004 yılında ordu içindeki birilerinin darbe girişiminde bulunduğunu" iddia etti. Berberoğlu, "Ergenekon'u delillendirselerdi, herşey çok farklı olurdu" dedi.

CHP ''Darbe'' dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu cemaatin yayın organı Aksiyon dergisine konuştu.

Eski Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve CHP’nin yeni Genel Başkan Yardımcılarından Berberoğlu, Sarıkız, Ayışığı ve Yakamoz darbe girişimi olduğunun bariz olduğunu iddia etti.

"2004’te bir girişim olmuş. O belli, bariz. 2004’te ordu içinden birilerinin kalkıştığı yine ordu içinde birilerinin durdurduğu belli. Bunu ayrı ayrı dava olarak koy, şapkamı çıkartayım"

CHP’li Berberoğlu, darbe girişimlerinin birçok davayla birleştirilerek görülmediğini ileri sürdü.

"(…) Torba yasa gibi iddianameler bütün suçları bir çatı altında toplama kaygısı davayı siyasallaştırıyor. (…) İşte bunu torbanın içine koyduğunuzda, yan unsurlarla oraya buraya götürdüğünüzde zorlarsınız Türkiye’de. (…) Ergenekon’u oturup da inceleseler, delillendirseler sonuçları çok farklı olurdu"

CHP’li Berberoğlu, polislerin de cemaatçi olup olmamasının önemli olmadığını, ilk kimliklerinin suçlu ile suçsuzu ayırmak olduğunu vurguladı.

"(…) Polisin MHP’li, CHP’li, Cemaat’ten vs. olması ya da Türk, Alman, Yeni Zelandalı olması fark etmiyor. Kendini hâkim-savcı yerine koyma alışkanlığı var. Askerî vesayetin siyah-beyazı ‘dost-düşman’dır, polisin ise ‘suçlu-suçsuz’. Polisin siyasi kimliği bence ikinci kimliktir. Üst kimlik suçlu-suçsuz diye olaylara bakması"

ulusalkanal.com.tr