Hafter, Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenledi

Libya bayram sabahına bomba sesleriyle uyandı. Hafter, Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Libya hamlesinin dengelerini değiştirdiğini söyledi. AB ve ABD'den Hafter'e ateşkes çağrısı yapıldı.

Hafter, Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenledi

Bayram dinlemedi, başkent Trablus'a bombalarla saldırdı.

Libya'da Hafter, Ramazan Bayramı sabahında başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na roketli saldırı düzenledi.

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti, Öfke Volkanı Operasyonu Basın Birimi'nden açıklama yapıldı. "Hafter milislerinin ramazan ayına, Ramazan Bayramı'na, geleneklerine ve yaptığı geçersiz ateşkes çağrılarına saygısının olmadığını" ortaya koyduğu belirtildi.

Açıklamada, can kaybı veya hasara ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Avrupa Birliği, Libya'daki tüm taraflara bayramda çatışmaları durdurma çağrısı yaptı. Libyalıların bayramını kutlayan Avrupa Birliği Libya Delegasyonu Başkanı Alan Bugeja, "Çatışmaların sonlandırılması ve diyaloğa dönülmesi için sürekli yapılan çağrıları duymanın vakti geldi." ifadesini kullandı.

Bir açıklama da ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard B. Norland'dan geldi. Norland, "Trablus'a yönelik gereksiz saldırılar son bulmalı" dedi. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'a, hükümetinin terörizmin yenilmesine önemli katkılardan memnuniyet duyulduğunu ifade etti.

Antalya'daki bir yerel televizyona konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Suriye'de ve Libya'daki sorunların siyasi olarak çözülmesi için de çok çalıştığını söyledi. "Libya'daki hamlelerimizle dengeleri değiştirdik" dedi.

ulusal.com.tr

libya