Irak'ta hükümeti kurma çalışmaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett (Bıret Mekgark) McGurk bir araya geldi. Irak'ta yeni hükümet kurma arayışları görüşmenin ana gündem maddesiydi...

Onun adı Brett Mc Gurk... ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi... Suriye ve Irak'ta PKK/PYD sık sık ziyerte etmesiyle biliniyor. O isim şimdi de Irak'taki koalisyon kurma çalışmalarına mühahale etmeye çalışıyor...

McGurk Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve beraberindeki heyet de görüşmede hazır bulundu. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Bu temaslarla McGurk Bağdat'ta yeni kurulacak hükümete etki etmeye çalışıyor.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, ziyerette Irak'taki son gelişmeler başta olmak üzere hükümet kurma arayışları ele alındı. Bağdat ve Erbil'in siyasi temasları da gündeme geldi.

McGurk ise twitter hesabından yaptığı açıklamada görüşmenin verimli geçtiğini belirtti. Amerikalı Temsilci "Erbil'de Başpiskopos Bashar Warda ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Silliman ile gerçekleştridiğimiz verimli görüşme, Işid terörünün üstesinden gelmiş olan Iraklı Hristiyanlara, Yezidilere ve diğer etnik azınlıklara olan desteğimiz arttırdı." ifadesini kullandı.

Irak'ta seçimlerin yapıldığı mayıs ayından itibaren Barzani ve McGurk dördüncü kez bir araya gelmiş oldu.

ulusal.com.tr

ırak hükümet ıkby