''Şemdinli'de işgal girişimi'' haberlerine valilikten açıklama

''Şemdinli'de işgal girişimi'' haberlerine valilikten açıklama

Hakkari Valiliği'nden sosyal medyada yer alan "Şemdinli'de işgal girişimi" haberlerine yalanlama geldi.

Valilik trafından yapılan açıklamada,"19.08.2016 tarihinde çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında yer alan İlimiz Şemdinli İlçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca işgal girişimi olduğuna dair çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdır." dedildi.

YENİ ŞAFAK HABERİNİ KALDIRDI

Yeni Şafak gazetesi internet sitesi "Terör örgütü Şemdinli'yi işgal girişimi için 2 bin 800 teröristi bölgeye sevk ediyor" haberini girip daha sonra sildi.

TVnet ise haberi "2 bin 800 terörist ile Şemdinli'yi işgal girişimi" diye duyurmuştu.

FERHAT ÜNLÜ PROGRAMINA SON VERDİ

Şemdinli haberlerini yalan çıkmasının ardından haberi ekrandan duyuran TVnet programcısı Ferhat Ünlü programına son verdiğini açıkladı.

Ferhat Ünlü programı bitirdiğini sosyal medya hesabından, "Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler." diye duyurdu.

Ferhat Ünlü'nün açıklaması şöyle;

Duyuru: Bugünkü Haber Analiz'de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler.

ulusalkanal.com.tr

şemdinli