Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Uzun süredir uygulanan sokağa çıkma yasağı 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta bu hafta sonu da geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı kararlara ilişkin genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Bakanlığın bir diğer genelgesine göre de 18-20 yaş arasındaki gençler artık dışarı çıkabilecek. Kısıtlaması süren kişiler ise velilerinin kontrolünde şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor.

Yeni normalleşme kararlarına ilişkin genelgeler İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine gönderildi. Buna göre, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek. Ancak kısıtlama 81 ilde değil 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanacak.

30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ise 10 ile 17 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Pazar günü ise fırın ve sadece ekmek satan bayiler açık olacak.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği bir başka genelge ise 20 yaş altındaki gençleri ilgilendiriyor. Yeni normalleşme adımlarıyla birlikte 18-20 yaş arasındaki vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Kısıtlamaya tabii tutulan gençler ihtiyaca göre bakıcı, aile büyüklerine, kreş ve gündüz bakım evlerine gidebilecek. Velilerinin nezaretinde de şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek. Genelgede 0-18 yaş aralığındaki gençlerin 3 ve 5 Haziran günleri saat 14 ile 20 arasında dışarı çıkabileceği belirtildi.

65 yaş üzeri yurttaşların da 31 Mayıs Pazar günü 14 ile 20 saatleri arasında yürüme mesafesinde sokağa çıkmalarına izin verildi.

ulusal.com.tr

sokağa çıkma yasağı