ÖSYM sınavları tekrar inceleyecek

ÖSYM, kopya iddiaları nedeniyle 2010 yılı KPSS'yi inceleme kararı aldı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, kopya ve soruların sızdırılması iddiaları nedeniyle 2010 ve öncesindeki tüm sınavları inceleyeceklerini açıkladı.

ÖSYM sınavları tekrar inceleyecek

Cemaat üyelerinin sızdırılan KPSS soruları sayesinde devlet kurumlarında kadrolaştıklarının ortaya çıkmasıyla başlayan soruşturma kapsamında ÖSYM kritik bir karara imza attı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları'nda kopyaya ilişkin yürütülen soruşturmaya dair açıklama yaptı.

Savcılıktan gelen taleplerle kamuoyundan gelen ihbarları titiz olarak incelemeye aldıklarını belirten Demir, 2010 KPSS sonuçlarını incelemeye alacaklarını belirtti.

Detaylı inceleme 2010 ve öncesindeki sınavları kapsayacak. Ancak 2010 sonrasındaki sınavlarda yeniden gözden geçirilecek.

ÖSYM Başkanı, 2010 KPSS ve 2012 adli yargı sınavlarına ilişkin soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını ve haksız kazanım elde edenlerin cezalandırılmasını istediklerini de kaydetti.

Demir, 2010'da KPSS'deki bazı belgelerin imha edildiği iddialarıyla ilgili olarak da "ÖSYM'de hiçbir veri asla kaybolmaz. Savcının takip ettiği 8-10 bin kişinin dışındaki adayların kitapçıklarının imha edildiğini" belirtti.

ulusalkanal.com.tr

kpss ösym inceleme