İran'dan ABD'nin müdahalelerine karşı Venezuela'ya destek

İran'dan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya destek açıklaması geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada "ABD'nin müdahalelerine karşı Venezuela'nın meşru hükümeti ve halkını desteklediklerini" duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'den Venezuela'da oyların büyük kısmını alarak tekrar başkan seçilen Nicolas Maduro'ya destek açıklaması geldi.

Kasımi, Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında "İran, Washington'un yasa dışı müdahalelerine karşı Venezuela'nın meşru hükümetini ve halkını desteklemektedir" ifadelerine yer verdi.

İranlı sözcü, Venezuela'daki sorunların ancak ülkedeki siyasi aktörlerin arasındaki diyalogla çözülebileceğini vurguladı. Kasımi "Bu ülkenin içişlerine her türlü müdahale durumun daha da karmaşık bir hale gelmesine neden olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet partileri Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 6 yıllığına ikinci kez seçildiği seçimleri boykot etmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino ise kısa süre önce yaptığı açıklamada "Washington yönetiminin, Venezuela'da demokrasinin yeniden tesisi için diplomatik ve ekonomik baskıyı sürdüreceğini" söylemişti.

ulusal.com.tr

abd iran Venezuela