İşte 11 polisin tutuklanma nedenleri

Fethullahçı polislere yönelik operasyonda 11 kişi "siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan polislere yöneltilen bir diğer suçlamada telefon dinlemeleriyle "devletin gizli bilge ve belgelerini" ele geçirmekti. Kararı veren Hakim İslam Çiçek bu içerikteki görüşmelerin tesadüfen kaydedilemeyeceğine dikkat çekti.

İşte 11 polisin tutuklanma nedenleri

Sorgular kilitlendi, polisler ifade verilmedi. Ve kriz aşıldı. Nöbetçi hakim kararını açıkladı. Eski TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 polis "siyasal ve askeri casusluk" yapmaktan tutuklandı.

Tutuklaması istenen 49 polisten 8'i hakkında adli kontrolle denetimli serbestlik kararı veren 1'inci Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, 30 polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

11 polis için verilen tutuklama kararının 4 sayfalık gerekçesinde çarpıcı ifadeler yer aldı. Polisleri tutuklatan suç, "devletin gizli bilgi ve belgelerini elde edip paylaşarak siyasal ve askeri casusluk" yapmak.

"Kod isimlerle yapılan dinlemelerde devletin gizli bilgi ve belgelerine ait içerikler mevcuttur. Bu bilgilerin temini siyasal ve askeri casusluk suçunu oluşturmaktadır. Bu görüşmelerin kayıt altına alınması tesadüf olamayacağından dinleme kararlarına imza atan polislerin dinlemenim içeriğine ve amacına vakıf oldukları anlaşılmıştır."

Kararda kritik görevlerdeki devlet görevlilerinin sahte isimlerle dinlenmesinin casusluk olduğu vurgulandı. Hakim Çiçek, tutuklanan polislerin görev ve yetkileri itibariyle "yaptıkları işlemin sonucu bilmemeleri mümkün değildir" dedi.

"Uzun yıllardır emniyette rütbeli olan şüphelilerin imza attıkları dinleme ve takip kararlarının içeriklerinden haberdar olmamaları mümkün değildir. Bu nedenle bilinçli olarak suç işledikleri yönünde kuvvetli şüphe var olduğuğundan tutuklanları için yeterli kanaat oluşmuştur. "

Çiçek, polislerin; çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci, yazar, iş adamı ve üst düzey devlet görevlisinin terör örgütü üyesi gibi gösterilerek dinlendiğini ifade etti.

Tutuklanan polisler Yurt Atayün, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır, Yunusemre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan ve Muhammed Kaya ile Mehmet Örs Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr