Organizatör Sinan Ufuk Nergis: 'Hep birlikteyiz' mesajı vermeliyiz

Uluslararası Organizatör Sinan Ufuk Nergis, Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Organizatör Sinan Ufuk Nergis: 'Hep birlikteyiz' mesajı vermeliyiz

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının eğlence sektörüne etkilerine ilişkin Organizatör Sinan Ufuk Nergis, "Yeni bir dijital çağa girdiğimizi görüyoruz.Bu yeni çağda insanlarla yüz yüze olamasak bile internette her an birlikte olabiliyoruz. Müzeler 360 derece gezilebiliyor. Çevrimiçi konserler ve etkinlikler yapılıyor. Türkiye olarak bu sürece hazırlıksız yakalandık" dedi.

Eğlence sektörünün sorunlarına da değinen Nergis, "Eğlence sektöründe çalışanların çoğu günlük kazanç ile ayakta kalıyor. Sponsorlar süreci öngöremedikleri için destekler azalıyor. Bu nedenle sektöre teşvik şart. Ancak her şeyi devletten bekleyemeyiz. Bu dönemde zorlukların altına hep birlikte girmeliyiz. Salgın geçtiğinde bütün sektörler aynı oranda küçülecekler. Herkes kazanımlarını minimalize ederse sektöründe daha hızlı ayağa kalkma şanşı olur. Bu nedenle planlama yapılması gerekiyor" dedi.

Son olarak İspanya’daki son durumdan bahseden Nergis "İspanya’da sanat dünyası canlı durumda. Bunun en önemli nedeni birlikte hareket etmeleri. Türkiye’de bu duruma ilişkin eksiklikler görüyoruz. Sanatçılar olarak ortak üretim yapmak zorundayız. Türkiye’ye sanat camiası olarak 'Hep birlikteyiz' mesajı vermeliyiz. İspanya’da sanatçılar bizden daha fazla kilitlenmiş görünüyor" dedi.

ulusal kanal can karadut