İstanbul'da Mart Enflasyonu

Dar gelirli için İstanbul'da yaşamak zor. Alışveriş yapmak ise daha da zor. İstanbul'un Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Rakamlar hiç de iç açıcı değil. İstanbul'da perakende fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9, toptan fiyatlar ise yüzde 13 oranında arttı. İstanbul'da mart ayının zam şampiyonu ise sivri biber oldu.

Ekonomide işler kötü. Siyasiler "Başkanlık" vatandaş ise geçim derdinde.

Çift haneyi gören enflasyon rakamlarının ardından İstanbullulara bir kötü haber daha geldi. Kentte yaşamak artık iyice zorlaştı. Nedeni ise fiyatlardaki önlenemez artış.

Rakamlar İstanbul Ticaret Odası 2017 Mart ayı enflasyon raporundan. Verilere göre İstanbul'da hem geçen yıla hem bir önceki aya göre toptan ve perakende fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı.

Yıllık enflasyon rakamı kötü. İstanbul'da Mart ayında 1 önceki yılın aynı ayına göre perakende fiyatı yüzde 9 arttı. Toptan fiyatlardaki artış ise çift haneye çıkarak yüzde 13'e ulaştı.

Mart ayında bir önceki aya göre artış perakende fiyatında binde 70, toptan fiyatlarda ise binde 81 olarak belirlendi.

İstanbul'da geçen ay perakende fiyatı en fazla artan ürün yüzde 27,08 ile sivri biber, fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 36'yla Bakla oldu.

Geçen aya göre giyim harcamalarında yüzde 4,78 sağlık ve kişisel bakım harcamalarında 2,98 ev eşyası harcamalarında 1,02 gıda harcamaları binde 49 konut harcamalarında ise binde 25 artış yaşandı.

Kimyevi maddeler geçen aya göre yüzde 2,51 işlenmemiş maddeler yüzde 1,20 gıda maddeleri grubu da yüzde 1,04 zamlandı.

ulusalkanal.com.tr

istanbul başkanlık enflasyon mart