HDP, AKP ile koalisyona hazır

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’deki cemaat ve tarikatların varlığını korumasını savundu. Demirtaş, belediyelerden cemaat ve tarikatlara kaynak aktaracaklarını kaydetti. Daha önce Ermeni soykırımını tereddütsüz kabul ediyorum diyen Demirtaş bu kez kendi sözlerini reddetti.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş CNN Türk televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş’ın mesajlarından birisi AKP’yle koalisyon kurmaya ilkeler temelinde evet demesi oldu.

Partisinin cemaat ve tarikatlara yaklaşımını anlatan HDP Eşbaşkanı, söz konusu kurumların ne yaparsa yapsın faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini savundu.

Demirtaş, HDP’nin demokratik özerlik planına göre Cemaatler ve tarikatlara yerel yönetimlerden para aktarılacağını belirtti.

Kendisine 1915 olaylarıyla ilgili görüşü de sorulan HDP Eş Başkanı Demirtaş soykırım ifadesini kullanmadıklarını söyledi. Hakikatleri araştırma komisyonunun kurulmasını önerdi. Oysa Demirtaş daha önceki bir programda “tereddütsüz kabul ediyorum, soykırımdır” ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr