IŞiD terörüne karşı Telafer direniyor!

Irak'ın kuzeyindeki Türkmen şehri Tel Afer, terör örgütü IŞİD'in kuşatması altında. Günlerdir teröristlere direnen Tel Afer'de bugün iki çatışma meydana geldi. Ulusal Kanal'a bilgi veren Türkmen kaynakları, çatışmalarda en az 22 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü açıkladı. Aralıklarla havan saldırılarının yapıldığı şehirde elektrikler saat 11.00'den beri kesik.

IŞiD terörüne karşı Telafer direniyor!

Irak'ın kuzeyindeki Türkmen şehri Tel Afer, IŞİD teröristlerinin kuşatması altında. Türkmen Polisi ve Irak Ordusu unsurları, teröristlerin doğu ve güneyden yaptığı iki saldırıyı püskürttü.

Nüfusun ağırlığının Türkmenler'in oluşturduğu şehir, bu nedenle IŞİD'in katliam tehdidi altında. Teröristlerin 120 milimetrelik havan toplarıyla yaptığı saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 sivil yaşamını yitirdi.

IŞİD teröristleri havan saldırısının ardından Tel Afer'in ana girişinden şehre saldırdı. Şehrin girişinde Türkmen Polisi ve Irak Ordusu'nun direnişi üzerine şiddetli bir çarpışma yaşandı. IŞİD teröristleri 22 ölü verdikleri çatışmanın ardından geri çekilmek zorunda kaldı.

Şehirdeki Türkmen kaynaklarından alınan bilgiye göre, şehir aralıklarla havan topu ve keskin nişancı saldırılarına uğruyor.

Öğleden sonra meydana gelen ikinci saldırıda ise güneyden pikaplarla Tel Afer'e girmeye çalışan teröristler, Türkmen polisi ve milisler tarafından durduruldu.

Saat 11'den beri elektriklerin kesildiği Tel Afer'de şu an 220 bin civarında Türkmen bulunuyor. Şehre Irak merkezi yönetiminden bir askeri nakliye uçağıyla silah ve mühimmat ulaştırıldığı öğrenildi.

Türkmen kaynaklar halkın moralinin üst seviyede olduğunu bildiriyor. Ulusal Kanal'a konuşan bölge kaynakları, Türkiye'nin acilen Tel Afer'e yardım yapmasını istiyor.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da twitter üzerinden benzer açıklamalarda bulundu. Oğan, "Tel Afer'e IŞİD saldırıları sürüyor. IŞİD kentimizi havanlarla dövüyor. Tel Afer hafif silahlı Türkmenler tarafından korunuyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr