Erdoğan'dan Macron'a: Hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "batıyı çifte standart uygulamakla" suçladı. Erdoğan, Kudüs meselesinin İslam İşbirliği Teşkilâtının temelinde olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan Macron'a: Hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden ABD'yi de eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a seslendi. Cumhurbaşkanı, Macron'a, "Siz, İslami terör ifadesiyle barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Ne oldu şimdi? Paris'te sarı yelekliler çıktı. Hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeli sığınmacılar hakkında da konuştu. Erdoğan Avrupa ve Arap ülkeleri destek vermemesine rağmen sığınmacıların yükünü Türkiye'nin tek başına çektiğini ifade etti.

''BUNLARI YAPMADIĞIMIZ SÜRECE BİZ DAHA ÇOK DAYAK YERİZ''

Kudüs'teki ve Filistin'deki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bedeli ne olursa olsun hakkın hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Kudüs davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Camilerimize saldırıyorlar Müslümanlar öldürülüyor. Biz bunlara nereye kadar sessiz kalacağız? Biz ses çıkarmazsak elimizle müdahale etmezsdek dilimizle dilimizle etmeksek kalbimizden buz etmek mecburiyetimiz yok mu? Bunları yapmadığımız sürece biz daha çok dayak yeriz. İsrail'in bu hoyratlığı Batı ülkeleri ve büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki kimi Arap devletleri tarafından adeta teşvik ediliyor.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

NATO zirvesinde Fransa'nın başkanı İslami terörden bahsediyor. Kendisine söyledim İslamın kelime anlamı itibariyle anlamı barıştır. Siz İslami terör ifadesi ile barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Paris'te sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun? Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.

''AİLE İÇİ ŞİDDET ÖNÜNE GEÇMEMİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ TEHDİT''

Aile içi şiddet önüne geçmemiz gereken en önemli tehditlerden biridir. Hep birlikte bir seferberliğe girmeliyiz.''

"İslam ülkelerini böl, parçala, yut anlayışıyla emperyalist anlayış yoluna devam ediyor"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"İslam ülkelerini böl, parçala, yut anlayışıyla emperyalist anlayış yoluna devam ediyor. Batı kaynaklı tehditlere karşı çocuklara, kadınlara, yaşlılara, engellilere ne kadar iyi sahip çıkarsak aile yapımızı o derece korumuş oluruz. İletişim araçlarının Batı kaynaklı içeriklerinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan erozyona karşı teyakkuz halinde bulunmalıyız. Sınırlarımızı korurken, zihinlerimizin teslim alınmasına yol açacak her türlü boşluğu, her türlü çatlağı süratle doldurmalıyız."

"Eninde sonunda yeni yerleşim yerlerinin inşası projemize destek verilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ülkemizdeki mevcut olanlar ve sınırlarımıza yakın bölgedekilerle birlikte toplam 9 milyon kişiyi bulan potansiyel sığınmacı yükünü üstlenmeye kimsenin cesaret edemeyeceği açıktır. Dolayısıyla eninde sonunda yeni yerleşim yerlerinin inşası projemize ve sığınmacılara verdiğimiz diğer hizmetlere gereken destek verilecektir." diye konuştu.

İnsani Gelişme Endeksi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsani Gelişme Endeksi'ne ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye ilk kez çok yüksek insani gelişme kategorisine girmeyi başarmış oldu. Türkiye 2018 yıl bazlı İnsani Gelişme Endeksi'nde, 0,806'lık değere ulaşarak 189 ülke arasında 59. sıraya yükseldi."

erdoğan Macron İslami terör