TSK açıkladı: Sınırda Alman vatandaşı yakalandı

TSK açıkladı: Sınırda Alman vatandaşı yakalandı

Kilis'te, güvenlik güçlerince yasak bölgeye girdiği için durdurulan otomobilde Suriye'ye geçmek istediği öğrenilen Almanya uyruklu bir kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sayfasında yer alan 'önemli sınır olayları' bölümünde paylaşılan bilgide, Almanya uyruklu şüphelinin dün öğleden sonra yakalandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye-Suriye hududunda, 1’inci Hudut Alayı (Gaziantep) Ermiş Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, sivil bir aracın 2’nci hat yolundan 1’inci hat yoluna intikal halinde olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, Hudut Devriye Timi tarafından yapılan 'Dur' ikazı neticesinde, söz konusu araç yakalanmış, araç içerisinde Almanya vatandaşı bir şahıs yakalanmıştır. Yapılan arama neticesinde, araç içerisinde bir adet fotoğraf makinesi, bir GPS ve bir cep telefonu ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs ve ele geçirilen malzemeler Doğanpınar İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."