Türk çiftçisinin üretimi sürüyor

Kovid-19 salgınına rağmen yurdun dört bir yanında sebze ve meyve üretimi sürüyor. Çiftçiler, aldıkları tedbirlerle hem ürünlerini hem kendilerini hem de bizleri koruyor. Gıda güvenliği ve arzı için bin bir emekle üretilen ürünlerin bazılarında hasat başladı. Bazılarının hasadı için gün sayılıyor, bazılarının ise tohumları toprakla buluşturuluyor. Türk çiftçisinin üretimi sürüyor.

Türk çiftçisinin üretimi sürüyor

Yeni tip koronavirüs bir çok sektörü ya durdurdu ya da durma noktasına getirdi. Ancak sebze ve meyve üretimine gölgesi bile düşemedi. Türk çiftçisinin gıda güvenliği ve arzı için üretimi bugünde sürüyor.

İzmir ve Manisa'da çiftçiler, bir süre önce başladıkları kiraz hasadına devam ediyor. Salgın tedbirlerine özen gösterilerek sürdürülen hasatta her şey yolunda gidiyor.

Toplanan kirazların büyük çoğunluğu ihraç ediliyor. Bu yıl hem kalite hem de verim oldukça yüksek. Çiftçi ürün fiyatından şimdilik memnun.

Çanakkale'de "Lapseki kirazı" üreticileri de hasat için gün sayıyor. Ağaçlardaki doluluk yüksek verimin habercisi...

Uzun raf ömrü, iriliği, tadı, rengi ve aromasıyla fark yaratan "Lapseki kirazı", 10 gün sonra turfanda olarak satışa sunulacak. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, kirazın önemli bir kısmının çeşitli ülkelere ihraç edildiğini söyledi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çilek hasadı başladı. Bu dönem yetiştirme alanı 2 bin 500 dekara çıktı. Çünkü başta Rusya olmak üzere bir çok ülkeden yoğun talep var.

Üretici, bu sezon yüksek rekolte bekliyor. Ürün fiyatı da şimdilik yüz güldürüyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yerli domates "maniye" tohumları toprakla buluşturuldu.

Hasadı ağustos-eylül aylarında yapılıyor. Üretimiyle ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra bir kültür de yaşatılmış oluyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ata tohumlarıyla ilgili hedeflerini anlattı.

ulusal.com.tr

koronavirüs çiftçi