Eski GATA Komutanı Tarık Özkut: Askeri hastaneler ülke için bir ihtiyaçtır

GATA'nın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Ulusal Kanal'a konuşan eski GATA Haydarpaşa Komutanı Emekli Tümgeneral Tarık Özkut, PKK ve IŞİD gibi terör belası ile savaşan Türkiye için askeri hastanelerin bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu sözler, 15 Temmuz Fethullhaçı Darbe Girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı'na devridilen GATA Haydarpaşa Eski Komutanı Emekli Tümgeneral Tarık Özkut'a ait.

Eski GATA Komutanı, hastanesiz ordu olamayacağını söyledi.

Türkiye'nin çok sayıda terör örgütüne karşı mücadele ettiğini belirten Özkut, askeri sağlık sisteminin zorunlu olduğunu vurguladı.

Özkut, askeri hastanelerin "Sivilleştirmesi" ile birlikte yaşanabilecek sorunlara da dikkat çekti.

Yıllarca komutanlığını üstlendiği GATA Haydarpaşa'nın isminin "Abdülhamit" olarak değiştirilmesini de değerlendiren Tarık Özkut, kararın acele verilmiş bir karar olduğunu savunuyor.

Hastanelerin "Sivilleşmesi" ile birlikte başlayan bir diğer tartışma konusu da, askerlerin sevk zincirine takılmadan tedavi süreci...

Aydınlık Gazetesi sistem sorununu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve "yer yok" diyerek sivil GATA'dan geri çevirilen uzman çavuş Akif Güçlü'nün şehit olmasıyla ortaya çıkarmıştı. Hükümet şimdi askerlerin sevk zincirine takılmadan tedavi görmesi için irtibat ofisi açmayı hedefliyor. Eski Haydarpaşa Gata komutanı Emekli Tümgeneral Tarık Özkut, bu sistemin de işe yaramayacağını belirterek devletin ordusuna ve sağlık sistemine sahip çıkmasını istedi.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Gökhan Çelik