Meclis'in utanç tablosu!

Soma'da 301 can gitti, bu facia mecliste görüşülürken ise 301 milletvekili bile yoktu. Soma faciasıyla ilgili araştırma önergerlerinin görüşüldüğü meclis genel kurulunda sadece 78 milletvekili vardı.

Soma'daki maden faciası 301 eve ateş düşürdü. Facia görüşülürken Meclis'in boş olması "ateş düştüğü yeri yakmış" dedirtti.

Mecliste, maden kazasının araştırılmasına dair Araştırma Önergesi görüşmeleri yapıldı. Görüşmelere 301 milletvekili dahi katılmadı. Soma faciası konuşulduğu sırada mecliste sadece 78 milletvekili vardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Meclis'te bilgi verdi. Çelik, taşeron sisteminin sömürü olduğunu ancak 301 madencinin ölümünden sonra söyleyedi.

Çalışma Bakanı, facianın yaşandığı madende denetimlerin yapıldığını söyledi, tehlikenin sonradan da gelebileceğini ifade etti.

Tüm denetimlere rağmen Soma'daki ocakta neden patlama yaşandığı tartışma konusu. Akıllarda "müfettişler eksik denetim mi yapmıştı sorusu var". Bakan Çelik o konuyla ilgili de ilginç bir açıklama yaptı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de faciayı protesto etmek için siyah madenci baretiyle kürsüye çıktı.

ulusalkanal.com.tr