TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması

Terör örgütü IŞİD'e yönelik El Bab çevresinde devam eden Fırat Kalkanı Harekâtında 94. gün geride kaldı. Operasyonlarda bir asker daha şehit oldu. Türk savaş uçakları ise dün ve bugün IŞİD hedeflerine çok sayıda hava harekâtı düzenledi.

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 94'üncü gününde yaşanan çatışmalarda 4 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 25'i de yaralandı.

Operasyonlarda; 2 Zırhlı Muharebe Aracı ile 1 Zırhlı Personel Taşıyıcı da hafif hasar aldı. TSK, operasyonlarda bir mehmetçiğin şehit olduğunu, 5 askerin hafif şekilde yaralandığını duyurdu. Dün ayrıca IŞİD'in attığı havan mermisi nedeniyle 7 asker de hafif şekilde yaralandı. 3 askerin şehit olduğu dünkü hava saldırısında ağır yaralanan astsubay kıdemli çavuş Halit Topuz ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Türk savaş uçakları Barakah, Anifah ve Abu Hayj bölgelerindeki 7 IŞİD hedefini yerle bir etti. Hava harekâtında; 2 karargâh binası, 3 savunma mevzii, 1 silahlı araç ve 1 cephanelik imha edildi. Topçu birlikleri de tespit edilen 94 IŞİD hedefini imha etti. Koalisyon güçleri ise herhangi bir hava harekâtı düzenlemedi.

Sınır hattında devriye uçuşu yapan savaş uçakları sabah saatlerinde IŞİD hedeflerini bir kez daha vurdu. El Bab bölgesinde tespit edilen, terör örgütüne ait binalar yerlebir edildi.

Bu arada güvenlik kaynakları, El Bab yakınlarında Türk askerine yeni hava saldırıları yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Gerginliğin tırmandırılmaya çalışıldığını vurgulayan kaynaklar, söz konusu haberlerin gerçek dışı ve art niyetli olduğunu kaydetti. Dün bölgede uçak uçakların, IŞİD hedeflerine hava taarruzları yapan Türk jetleri olduğunu da belirtildi.

Harekâtın başından bu yana 218 yerleşim yerini kapsayan yaklaşık bin 820 kilometrekarelik alan terörden temizlendi. Bu bölgelerde bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 40 mayın ile bin 758 EYP'de kontrollü olarak imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye Türk Silahlı Kuvvetleri tsk suriye şehit Fırat Kalkanı Harekâtı