Hasip Kaplan'dan dikkat çeken iddia: Türk ordusu ile YPG birlikte...

Süleyman Şah Türbesi operasyonuyla ilgili HDP'li Hasip Kaplan'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Kaplan Türk Silahlı Kuvvetleriyle YPG'nin operasyonda birlikte çalıştıklarını öne sürdü.

Hasip Kaplan'dan dikkat çeken iddia: Türk ordusu ile YPG birlikte...

Türkiye, hafta sonuna Şah Fırat operasyonu haberiyle başlarken en dikkat çeken açıklama HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan geldi.

HDP Milletvekili, Süleyman Şah'ın naaşı ve türbesinin taşınması operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG ile birlikte çalıştığını öne sürdü.

Hürriyet'e konuşan Kaplan, "30 yıldır çatışan TSK ve YPG ilk kez aynı operasyon içinde yer aldı. Bu bir milattır" ifadelerini kullandı.

Süleyman Şah türbesinin yeni taşındığı alanın YPG kontrolündeki Ayn El Arap'ta olduğunu kaydeden Hasip Kaplan "YPG sözcüsü Polat Can, operasyon akşamı yaptığı duyurularda müdahalenin işaretlerini verdi. Polat Can Kobani eş başkanı Enver Müslüm ile birlikte Cuma günü Ankara'daydı" dedi.

TSK'nın, operasyon için Suriye'ye Ayn El Arap'tan girdiğini belirten Kaplan "Türkiye'nin sınırlarının güvencesi açısından kantonlarının nasıl bir rol oynayacağı görülür. Operasyonda TSK'nın etkisi var ama YPG'nin de etkisini görmek gerekir" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

YPG türk ordusu Süleyman Şah operasyonu Şah Fırat