Türkiye’yi sarsan facia ile ilgili yeni gelişme

Ermenek'teki maden faciası soruşturmasında gözaltına alınan 8 kişinin ifadeleri tamamlandı. Savcılığın şüpheliler hakkındaki kararı bekleniyor.

Türkiye’yi sarsan facia ile ilgili yeni gelişme

Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını sonucu 18 işçinin madende mahsur kalmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada ifade işlemleri tamamlandı.

Gözaltına alınan 8 kişinin de savcılık sorgusu bitti. Şüpheliler arasında, facianın yaşandığı maden ocağının sahibi Saffet Uyar da bulunuyor. Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar, ifadesinde böyle bir kazayı tahmin etmediklerini, akıllarının ucundan bile geçirmediklerini söyledi.

18 işçi, eski maden ocağında biriken suyun aniden boşalması nedeniyle madende mahsur kalmıştı. Maden sahibi Saffet Uyar verdiği ifadede, ellerinde eski maden ocağı hakkında üretim haritasının bulunmadığı belirtti. Uyar, o ocakta çalışmış olan bir personelle görüştüğünü, madende 50-60 metre dibe indiklerini ve sonra kapattıklarını söylediği için bu konu üzerinde durmadıklarını söyledi.

Saffet Uyar’ın avukatı Şeref Han, saat 10.15 sıralarında Ermenek Adalet Sarayı’na girerken görüntülendi. Avukat Han, maden sahibi Saffet Uyar'ın gece saatlerinde ifade verdiğini söyledi, "tutuklamaya sevk edecekler diye düşünüyorum” dedi.

Saffet Uyar dışında gözlatında bulunan 7 kişiden 2'si maden sahiplerinden, 5'i ise teknik personelden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

türkiye maden karaman