İdlib operasyonu 3'üncü gününde

Astana zirvesinde alınan karar doğrultusunda başlatılan İdlip operasyonu 3'üncü gününde... Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'ın Reyhanlı sınırına konuşlanmış durumda. Bölgeye sevkiyat sürüyor. ÖSO güçleri de "Fırtına" obüsleri desteğiyle kente ilerliyor

İdlib operasyonu 3'üncü gününde

Türkiye'nin İdlib operasyonu 3'üncü gününe girdi. Suriye'nin İdlib kentine sınır olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik gece ve sabahın ilk saatlerinde devam etti.

Astana'da anlaşılan çatışmasızlık bölgelerinden biri olan İdlib için Türkiye, Rusya ve İran kentin "çatışmasızlık bölgesi" olmasında anlaşmıştı.

Bu kapsamda İdlib'e yapılacak intikal için Hatay'a giden çok sayıda paletli zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.

Suriye'de ÖSO güçleri, İdlib operasyonuna başlarken Türkiye tarafından da Fırtına obüsleri ateşlendi. Bölgedeki ön temizliğe destek verildi.

Gözlemci kuvvet olarak Suriye topraklarında görev alacak Türk askeri, 14 ayrı noktaya konuşlanacak. Türk askerlerinin bulunacağı noktaların dış çemberini ÖSO güçleri oluşturacak.

Türk askeri Fırat Kalkanı Harekâtında olduğu gibi ÖSO'ya destek verecek. ÖSO'nun zorlandığı bölgelerde Mehmetçik devreye girecek. Bu nedenle İdlib'de zırhlı birlikler de görev alacak.

Bölgede görev yapacak Rusya ve İran askerleri ise Suriye ordusunun bulunduğu İdlib'in doğu ve güney noktalarında konuşlanacak.

Öte yandan dün İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Hatay'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Akar'a Hava Kuvvetleri Komutanı'nın da katılması "Operasyona havadan da destek verilecek" şeklinde yorumlandı.

ulusal.com.tr

hatay idlib astana reyhanlı