Komutanlardan F Tipi operasyonuna destek

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 99'uncu sessiz çığlığını İstanbul Askeri Casusluk ve Zirve davası tutsakları için attı. İstanbul Beşiktaş'ta Platform adına açıklamayı yapan Tümgeneral Ahmet Yavuz, "Kumpaslarla tutsak alınan son arkadaşımıza özgürlüğü iade edilene kadar buradayız" dedi.

Vardiya Bizde Platformu 99'uncu sessiz çığlığını İstanbul Askeri Casusluk ve Zirve davası tutsakları için attı.

İstanbul Beşiktaş'ta toplanan platform üyleri adına açıklamayı Balyoz davası hükümlüsü Tümgeneral Ahmet Yavuz yaptı. Yavuz, tutsak yurtseverler için özgürlük istedi.

Yavuz , "son tutsak arkadaşımız serbest kalana kadar buradayız" dedi.

İstanbul Askeri Casusluk kumpasında hakkında yakalama kararı bulunan Üstteğmen Burak Çetin'in annesi oğlunun yazdığı mektubu okudu.

Sessiz çığlığın bir başka gündem maddesi de F-Tipi örgüte yapılan operasyonlar oldu. Balyoz kumpası nedeniyle uzun süre cezaevinde kalan Tümamiral Semih Çetin ve Tümamiral Fikret Güneş, F-Tipi'ne yönelik operasyonlara destek verdiğini söyledi.

Başkentteki buluşmaya İstanbul Askeri Casusluk davasının tek sivil tutuklusu Hatice Senay Sarıgöz’ün kardeşi ve oğlu da katıldı.

Vardiya Bizde Platformu ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin birlikte düzenlediği eylemde açıklamayı Semay Günaydın yaptı. Günaydın, tutsakların serbest bıtrakılmamasının insa hakları ihlali olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr