Rusya, ABD'ye karşı 5 kritik karar aldı

4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği Amerika'nın füze saldırısı sonrası Rusya, Washington'a karşı 5 kritik karar aldı. Buna göre, ABD ile imzalanan uçuş güvenliği ve istihbarat paylaşımı anlaşmaları askıya alındı. Moskova Suriye'deki S-400 füzelerini güçlendirmeye karar verdi. Rus donanmasının baş gemisi Amiral Grigoryeviç, Akdeniz'e gönderildi. Moskova-Pentagon arasındaki sıcak iletişim hattı da durduruldu.

Rusya, ABD'ye karşı 5 kritik karar aldı

Amerika'nın Suriye'ye yönelik füze saldırısı, pamuk ipliğine bağlı Moskova-Washington ilişkilerini kopma noktasına getirdi. Amerika'nın, Suriye'deki füze saldırısına sert tepki gösteren Moskova, Washington'a karşı peş peşe hamleler yaptı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI ASKIDA

Moskova'nın aldığı kararlara göre; Amerika ile imzalanan uçuş güvenliği anlaşması askıya alındı.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI DURDURULDU

Terörle mücadelede Moskova-Washington istihbarat paylaşımı anlaşması da yapmıştı. Moskova istihbarat paylaşımının da durdurulduğunu açıkladı.

S-400'LER GÜÇLENDİRİLECEK

Rusya olası saldırılara karşı Suriye'ye S-400 hava savunma sistemleri yerleştirmişti. Amerika'nın saldırısından sonra Moskova Suriye'nin hava savunma sistemi güvenliğini güçlendirme kararı aldı.

AMİRAL GRİGORYEVİÇ AKDENİZ'DE

Rus donanmasına ait Amiral Grigoryeviç fırkateyni Suriye'ye gönderildi. Gemi, Suriye kıyılarındaki Rus gemi grubuna katılacak. Amiral Grigoryeviç, Kasım 2016'da Akdeniz'den Suriye'deki terörist gruplara kruz füzeleri fırlatmıştı.

SICAK İLETİŞİM HATTI DURDURULDU

Ve olası bir kriz durumunda Moskova ve Washinton arasında hızlı bir iletişim sağlanması için "sıcak hat" kurulması kararlaştıtılmıştı. Rusya, sıcak iletişim hattını da durdurdu.

ulusalkanal.com.tr

abd rusya amerika saldırı suriye washington karar moskova