İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Şuurlu Öğretmenler Der. yarışmasına onay verdi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin okullarda düzenlemek istediği kısa film yarışmasına onay vermesi tartışma yarattı. Şuurlu Öğretmenler Derneği hedeflerini "Milli Görüşçü, cihatçı nesiller yetiştirmek" olarak tarif ediyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Şuurlu Öğretmenler Der. yarışmasına onay verdi

Öğrencilere zikirmatik, camilerde resmi tören, zihinsel engelli çocuklar arasında ilahi yarışması derken okullarda yeni bir tartışma gündeme geldi. Bu kez tartışma konusu "Öğretmen" konulu kısa film yarışması. Tartışma yaratan ise yarışmayı düzenleyen derneğin faaliyetleri.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, internet sitesinde hedeflerini "Milli Görüşçü, cihatçı" nesiller yetiştirmek olarak tarif eden Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin başvurusuna onay verdi.

İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen yazıda tüm ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda cihatçı derneğin faaliyetinin uygulanmasını talep edildi.

19'ncu Eğitim Şurası'nda karma eğitime son verilmesi çağrısının öncülüğünü yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin temel ilkesi "Milli Görüş'ü yaymak. Dernek internet sitesinde hedeflerini; cihat şuuruna sahip olmak, hayrın hâkimiyeti, şerrin yok edilmesi için çalışmak ve mücadele etmek" sözleriyle açıklıyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü