Tunceli'den kötü haber! Çatışma arasında kalmıştı

PKK Hakkâri'de yol kesti, durmayan bir araca kurşun yağdırdı. Pkk saldırısında araçta bulunan Celal İnan adlı bir vatandaş hayatını kaybetti. Tunceli'de ise polis merkezine saldırı düzenleyen PKK'lıların halka açtığı ateşte ağır yaralanan 26 yaşındaki Ayten Günhan isimli vatandaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tunceli'den kötü haber! Çatışma arasında kalmıştı

Hakkari ve Tunceli'de 2 yurttaş PKK'lıların saldırısında hayatını kaybetti.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kesen PKK’lılar, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Şemdinli’den Yüksekova’ya giden ve AKP ilçe yönetiminde görev alan Miran Kaya, yolun teröristler tarafından kesildiğini fark edince otomobille geri döndü.

PKK’lıların bu kez geri giden araca ateş açmaya başladı. Sürücü Miran Kaya saldırıdan kurtuldu. Ancak yanında oturan ve ilçede ticaretle uğraşan Celal İnan ağır yaralandı.

Tedaviye alınan İnan, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı. Karayolu ikinci bir emre kadar kapatıldı. Haruna bölgesinde helikopterler PKK'lıların bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı.

Tunceli'de de PKK'lıların polis karakoluna yönelik saldırısında kurşunların hedefi olan bir vatandaş hayatını kaybetti.

Olay dün Tunceli'nin kent merkezinde yaşandı. 2 PKK'lı polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırdı. PKK'lıların ateşinde 26 yaşındaki Ayten Günhan da kurşunların hedefi oldu. Günhan ağır yaralandı.

Ayten Günhan, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

ulusalkanal.com.tr