AKP'li belediyeden sendikalı memurlara baskı!

AKP'li Mamak Belediyesi'nin, belediyede çalışan sendikalı memurlara baskı uyguladığı iddia edildi. Tüm Bel-Sen'e üye memurların uğradığı mağduriyet bir basın toplantısıyla anlatıldı. Ankara Şube Başkanı Adem Yavuz Kaya, üyelerinin belediyeye karşı kazandığı mahkeme kararlarının da uygulanmadığını ifade etti.

Ankara Mamak Belediyesi’nde Tüm Bel-Sen’e üye memurlar işyerinde uğradıkları baskılarla emekli edilmeye çalışılıyor.

Tüm Bel-Sen Ankara Şubesi Başkanı Adem Yavuz Kaya, Mamak Belediyesi'nde yaşanan mağduriyeti basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Belediyenin, yandaş sendikayla birlikte memurları yıldırmak istediğini kaydetti.

Belediyeye karşı açılan davalar memurlar lehine sonuçlandı. Belediyenin memurlara ödemek zorunda kaldığı tazminatlar yaklaşık 130 bin liraya ulaştı. Ancak yine de Mamak Belediyesi’nin idarecileri yıldırma politikalarını sürdürmeye devam etti.

Memurlar resen emekli edilmelerine karşı mahkemenin yolunu tuttu ve çalışanlar işlerine geri döndü. Bu kez de sıra diğer sendika üyelerine geldi.

Belediye baskıları öyle bir noktaya getirdi ki, bazı belediye çalışanları temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıkları bölgelerde çalışmak zorunda kaldı.

ulusalkanal.com.tr